tisdag 12 juni 2012

När berättar man?

Idagsläget så är det bara närmaste vänner och släkt som vet något men snart måste de ju bli dags att berätta för chefer och andra personer som kan tänka behöva veta. Hur länge ska man vänta innan man berättar?

5 kommentarer:

  1. Så länge ni själva känner att ni vill vänta. Det är så individuellt, ingen "regel" om det.
    kram

    SvaraRadera
  2. Det där med att berätta, är ju lite hur man själv känner. Jag berättade nästan omgående för alla, men det var mest för att jag inte kan hålla tyst om något jag längtat så efter, och sen är jag ju en sån som berättar det mesta =). Alla fick dock inte veta, en del fick vänta till jag passerat vecka 12 och andra ännu längre.

    Så mitt tips är att du ska göra som du känner själv. Väg för och nackdelar med att berätta för vissa .

    Ha en fin kväll.
    Kram/
    Luiza

    SvaraRadera
  3. Tack tjejer för era svar :-) Håller på och funderar för fullt men det som "ställer" till det lite tycker jag är semestern. Känns lite si så där om man kommer tillbaka redan har en stor mage och chefen inte vetat något. Med tanke på hans ledighet och sedan min så är det 8 veckor från denna vecka innan jag är tillbaka och då är jag i vecka 18. Får nog ta och berätta innan han går på semester men jag har fortfarande ett par veckor till på mig :-) Hade velat vänta till jag fått göra ett ul bara för att ivarjefall se att allt fortfarande ser bra ut men det dröjer några veckor.

    Kram på er!

    SvaraRadera
  4. Du är inte tvungen att berätta till din chef om du inte vill än. Enligt lag måste arbetsgivaren veta om din graviditet senast 2 månader innan du vill börja din föräldraledighet. Innan dess är det upp till dig, men självklart är det bra för de att veta även tidigare, då kan de planera bättre.
    Oftast är man lite "rädd" för att berätta för tidigt, men sedan när man gör det blir det en överraskande bra känsla, eftersom folk reagerar oftast så positivt.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Tack för din kommentar fina du!!!!

    Jag håller med Tonci . Du behöver inte berätta, men gör det som känns bättre, så kanske det slipper bli ett "stressmoment" hela din semester =).

    Massa kramar/
    Luiza

    SvaraRadera